baby-1426651_1920

Babaváró hitel

Sok ügyfelem kapcsán felmerül az a probléma, hogy a meglévő hiteleinek törlesztése miatt nem fér bele a lakáscélja megvalósításához kapcsolódó – akár a kamatmentes babaváró kölcsön, vagy a kamattámogatott, illetve piaci hitel – igénylése, az érvényben lévő jövedelem terhelhetőségi jogszabály alapján.  Ilyen esetben a meglévő hiteleket szoktuk akár egybevonva korszerűsíteni, jobb feltételekkel befixálni a kamatokat és a kondíciókat. Azonban ez a plusz lépés nehézséget okozhat az ügyfélnek, ha már szorítja az idő, van egy aláírt adásvételi szerződés, vagy egy kiszemelt ingatlan, hiszen az ehhez kapcsolódó állami támogatások és hitelek ügyintézését nem tudjuk elkezdeni, amíg nem korszerűsítettük a meglévő terheket. Lakásvásárlás előtt érdemes tehát minél korábban ránézni a jelenlegi tartozásokra és kedvezőbbé tenni azokat.

Ezt abban az esetben is érdemes megtenni, ha nincsen jelenleg új hitelcél. A 2-3 éve meglévő hitelek jelentős része ugyanis rövid (3 havi, 6 havi, 1 éves) kamatperiódusban van, tehát abszolút ki van téve az ügyfél a kamatok és ezzel együtt a törlesztő részletek emelkedésének. Elég, ha elgondolkodunk azon, hogy vajon meddig tarthatók a jelenlegi kamatszintek a hitelezési piacon?

Az elmúlt 5 évben egy folyamatosan csökkenő kamatpályát élhettünk meg, aminek az alábbi előnyei voltak:

·         a devizahitelek könnyű és olcsó forintosítása

·         új hiteleknél alacsony árazás

·         a meglévő kölcsönöknél folyamatosan csökkenő törlesztő részletek

Amennyiben változó kamatozású hitele van, a csökkenő kamatkörnyezet miatt kijelenthetjük, hogy eddig jobban járt egy drágább, de hosszú távra fixált hitelhez képest.

Az elmúlt hónapokban azonban egyre több cikk jelent meg a médiában a hosszú távú kamatfixálás mellett érvelve.

Néhány pontban összefoglalom, miért érheti meg ez a váltás:

·         Amit eddig megnyert az alacsony törlesztőkkel, most megvédheti egy hosszú távú fixálással, sőt, jelenleg nincs is jelentős különbség a rövid és hosszú kamatperiódusok között a kamatok terén. Tehát miért ne fixálná be hosszútávra a hitelét, kedvező törlesztőrészlettel, kihasználva az alacsony kamatokat?

·         A nyereségen túl, fontos lehet egy 5 vagy 10 éves kiszámíthatóság az életében

·         Az elmúlt egy évben a változó kamatozású és a fix hitelek kamatai között drasztikusan csökkent a különbség

A fentieket támogatja, hogy több banknál egyedi kedvezményekkel (kamatkedvezmény, kedvező elő-, vagy végtörlesztés, egyszeri díjak elengedése, lakás-, és személyi hitelek összevonása kedvezőbb konstrukcióba, stb.) és egyszerűsített folyamatokkal tudom kiszolgálni.

Kiknek lehet különösen jó ez a helyzet?

·         Akiknek forintosított devizahitele van (náluk kifejezetten nagy a veszély, mert 3 havonta változhat a kamat)

·         Aki az elmúlt 3-5 évben vett fel rövid kamatperiódusú hitelt. (3, 6 havi vagy éves változó kamatozással)

·         Aki túl korán fixálta a kamatokat még jóval drágábban a jelenlegi lehetőségeknél (3 év egy 10 éves fixálás 6-7%-os kamattal ment, ma akár 3,99%-on érhető el!)

Szeretném felajánlani szakértői segítségemet abban, hogy díjmentesen, és – természetesen kötelezettség nélkül – beszerzem az összes hazai nagybank ajánlata közül az Ön számára legjobb hitelajánlatokat, átbeszéljük a lehetséges megoldásokat, elmondom az „Apró Betűket”, majd Ön választhatja ki a minden szempontból megfelelőt. Ha én intézem a hitel kiváltását,

ü  Teljes körű ügyintézést vállalok (Önnek nem kell bankokba szaladgálnia)

ü  Részletes, összehasonlító ajánlatot kap az Ön számára fontos feltételek szerint

ü  Egyedi banki szerződéseink alapján kedvezőbb ajánlatokat fog így kapni, mintha Ön megy be ügyfélként egy bankba: pl. jobb kamat, ingyenes előtörlesztési lehetőség, a hitelindítási költségek nagy részének átvállalása, vagy pénzbeli visszatérítés

ü  Teljesen díjmentes szolgáltatással intézem a hitelkiváltást, egészen az új hitel folyósításáig

ü  Időt, utánajárást, pénzt, és nem utolsó sorban a stresszt tudom megspórolni Önnek.

Extra tippem:

Tudta, hogy egy akár az összes hitelét (beleértve a magas kamatozású személyi kölcsönöket és autóhiteleket is) kiválthatja egy hitelbe, lakáshitel kamatokkal?

Comments are closed.